ГоловнаПолітика

У "Правому секторі" стався переворот

Ярош пішов із посади провідника.

У "Правому секторі" стався переворот
Фото: EPA/UPG

Дмитро Ярош відмовився бути "весільним генералом" і пішов з посади провідника національного визвольного руху "Правий сектор".

Про це він написав у фейсбуці.

Ярош повідомив, що 8 листопада в Києві відбулася конференція керівного складу "Правого сектору".

"Ініціатори і деякі учасники зібрання взяли на себе нелегітимні функції: визначення стратегічного напрямку розвитку ПС й обрання ще одного Проводу, де мені виділено посаду Провідника... Отримавши поранення і потребуючи багато часу на лікування, я довірив деякі напрямки управління рухом своїм найближчим однодумцям, які мали і мають свій погляд на розгортання націоналістичного руху. Моя ж позиція далеко не в усьому збігається з устремліннями частини Проводу. Як Провідник я несу персональну відповідальність за все, що відбувається в організації, і не збираюся перекладати її на інших. Саме тому я не можу бути «весільним генералом» у "Правому секторі". Тому я змушений відповісти відмовою на пропозицію очолити запропонований конференцією Провід і складаю із себе повноваження Провідника Національного визвольного руху "Правий сектор", залишаючись націоналістом, державником і революціонером", - написав він.

На сайті "Правого сектору" сказано, що конференція національного визвольного руху "Правий сектор" обрала Провід на чолі з Дмитром Ярошем, до якого увійшли Андрій Стемпіцький, Андрій Тарасенко, Юрій Палій, Арсеній Білодуб і Василь Лабайчук. Судячи з повідомлення, Яроша на конференції не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram