ГоловнаПолітика

Порошенко: сьогоднішнє голосування наблизило українців до безвізового режиму

Президент похвалив нардепів за прийняті у вівторок законопроекти з "безвізового" пакета.

Порошенко: сьогоднішнє голосування наблизило українців до безвізового режиму
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що законопроекти, прийняті у вівторок Верховною Радою, підсилюють потенціал України у боротьбі з корупцією.

"У прийнятих документах, у першу чергу, маємо потребу ми самі, а не Європейський Союз. Зокрема, прийняті сьогодні закони значно посилюють наш потенціал у сфері боротьби з корупцією", - написав президент у Facebook.

Порошенко зазначив, що рівень підтримки "безвізового законодавства" в окремих випадках досягав конституційної більшості, і висловив сподівання, що депутати проявлять відповідальність, знайдуть сили й ухвалять усі необхідні для безвізового режиму з ЄС закони, в тому числі й антидискримінаційну поправку до Трудового кодексу.

"Сьогоднішнє голосування значно наблизило українців до безвізового режиму", - додав Президент.

Нагадаємо, 10 листопада Рада ухвалила п'ять законопроектів, які необхідні для лібералізації ЄС візового режиму для України. Зокрема Рада передбачила створення Національного агентства з розшуку та повернення отриманих від корупційних злочинів активів, дозволила арешт майна будь-яких осіб у разі його використання як докази у кримінальному провадженні, а також дозволила застосування спеціальної конфіскації до отриманого злочинним шляхом майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram