ГоловнаПолітика

Рада продовжила мораторій на продаж сільгоспземель до 2017 року

До 1 березня нардепи допрацюють цей законопроект

Рада продовжила мораторій на продаж сільгоспземель до 2017 року
Фото: agroton.com.ua

Верховна Рада продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року з урахуванням обов'язкової розробки законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 березня 2016 року.

За прийняття в цілому законопроекту №3404 проголосували 309 депутатів при мінімально необхідних 226.

Законопроект №3404 "Про внесення змін до пункту 10 перехідних положень Земельного кодексу щодо продовження заборони на відчуження сільськогосподарських земель" був зареєстрований 5 листопада. Він зобов'язує парламентаріїв розробити і винести на розгляд Ради законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 березня 2016 року.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про неможливість скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення з 2016 року без врегулювання земельного законодавства.

Нагадаємо, мораторій на продаж сільгоспземель діє до 1 січня 2016 року.

У вересні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що до скасування мораторію необхідно зробити п'ять кроків: завершити інвентаризацію ділянок, обмежити право власності на землю в одних руках, заборонити купувати землю іноземцям, визначити механізми викупу землі і відпрацювати їх у рамках експерименту. У Держкадастрі вважають, що мораторій можна буде скасувати тільки в 2018 або 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram