ГоловнаПолітика

Суд відмовився повернути синові судді Чернушенко 6 млн гривень застави

Суд вирішив, що закінчився термін арешту, а термін дії запобіжного заходу у вигляді застави не обговорено у КПК

Суд відмовився повернути синові судді Чернушенко 6 млн гривень застави
Фото: goodvin.info

Апеляційний суд відмовився повернути 6 млн гривень застави, внесеної за сина колишнього голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка Дмитра.

Про це йдеться в ухвалі суду від 27 жовтня.

Таким чином, суд відхилив апеляцію адвоката Чернушенка Ростислава Кравця і залишив чинним рішення Новозаводського районного суду Чернігова.

Захист просив суд повернути заставу, оскільки дія запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою у вигляді застави у розмірі 6 млн гривень минула. Суд, у свою чергу, вирішив, що закінчився термін арешту, а термін дії запобіжного заходу у вигляді застави не обговорено у Кримінальному процесуальному кодексі і, очевидно, застосовується на весь час досудового розслідування і судового розгляду справи.

Думку адвоката, що запобіжний захід у вигляді застави також закінчується через 60 днів, як і термін арешту, суд до уваги не взяв.

Нагадаємо, в липні Генпрокуратура оголосила в розшук Антона Чернушенка, який підозрюється у втручанні в систему автоматичного розподілу справ в Апеляційному суді. За даними слідства, його син Дмитро відправляв йому SMS-повідомлення зі вказівками, які рішення має ухвалювати суд.

4 липня суд заарештував Дмитра Чернушенка і призначив заставу 6 млн гривень. 6 липня він сплатив заставу і вийшов з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram