ГоловнаПолітика

Суд почав розглядати по суті справу Александрова і Єрофєєва (оновлено)

Російські військові заявлять, що були "міліціонерами ЛНР"

Суд почав розглядати по суті справу Александрова і Єрофєєва (оновлено)
Фото: twitter.com/HromadskeTV

Голосіївський районний суд Києва почав розглядати по суті справу проти російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євген Єрофєєва.

Росіян доправили в суд. Прокурори почали зачитувати обвинувальний висновок, повідомляє "Громадське". Був також російський консул Олексій Грубий.

Як повідомляє "Новая газета", кореспондент якої присутній на засіданні, нова лінія захисту тольяттінських спецпризначенців будуватиметься на тому, що Александров і Єрофєєв нібито служили у так званій "народній міліції ЛНР". Від даних раніше свідчень про службу в російській армії вони відмовляться.

Суддів на процесі троє, і троє держобвинувачів, одягнених у камуфляж. Зараз держобвинувачі зачитують обвинувальний акт і, швидше за все, будуть це робити весь день і продовжать на наступному засіданні.

Нагадаємо, що Єрофєєва й Александрова взяли в полон біля Щастя Луганської області 16 травня. Під час затримання вони чи їхні спільники вбили українського військового. Генпрокуратура пред'явила затриманим підозри у здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї та розв'язуванні війни.

Суд над ними мав розпочатися 29 вересня, але захист росіян зажадав, аби справу розглядали в Луганській області, в Новоайдарському суді, де їх затримали.

2 жовтня матеріали справи російських спецпризначенців передали у Вищий спецсуд для визначення територіальної підсудності. 15 жовтня колегія Вищого спецсуду визначила, що справу російських спецпризначенців розглядатиме Голосіївський районний суд Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram