ГоловнаПолітика

Порошенко: в Трудовому кодексі треба закріпити неприпустимість дискримінації

Президент категорично проти дискримінації будь-кого з українських громадян за будь-якою ознакою.

Президент Петро Порошенко підкреслює необхідність закріплення в Трудовому кодексі неприпустимість дискримінації за будь-якими ознаками.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Як Президент, як православний християнин, як чоловік, який вже одружений 31 рік і дуже любить свою дружину, як батько чотирьох дітей, я виступаю за збереження сімейних цінностей, традиційних для українського суспільства. Але як Гарант Конституції я категорично проти дискримінації будь-кого з українських громадян за будь-якою ознакою", - сказав Порошенко під час зустрічі із главами парламентських фракцій.

Президент підкреслив, що поправка до Трудового кодексу, яка повинна бути проголосована, стосується виключно трудових правовідносин і жодним чином не зачіпає питань сім'ї та шлюбу.

Нагадаємо, минулого четверга, 5 листопада, вважався останнім днем для прийняття пакету законів, необхідних для запровадження безвізового режиму. Однак депутати змогли прийняти в цілому лише один закон з цього пакета - про трудових мігрантів.

Так, Рада відмовилася прийняти поправку до проекту нової редакції Трудового кодексу (законопроект №1658), згідно з якою забороняється дискримінація працівників за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram