ГоловнаПолітика

Федеріка Могеріні назвала Україну пріоритетом ЄС

При цьому глава європейської дипломатії не обіцяла безвізовий режим

Федеріка Могеріні назвала Україну пріоритетом ЄС
Фото: @APUkraine

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні назвала ситуацію в Україні одним із головних пріоритетів зовнішньої політики ЄС.

"Головна мета мого візиту до України [...] - це продемонструвати, що ситуація в Україні залишається однією з найбільш пріоритетних у порядку денному Європейського Союзу. І Європейський Союз все більше цікавиться і зосереджується на тому, що відбувається як на південному, так і на східному кордоні Європейського Союзу. Ми залишаємося об'єднаними у нашій підтримці України", - сказала Федеріка Могеріні на спільному брифінгу з президентом Петром Порошенком після їхньої зустрічі.

Додатковим свідченням цього, за словами глави дипломатії Євросоюзу, стануть візити представників ЄС високого рівня в Україні.

"Я сподіваюся, у найближчі тижні ви будете мати кілька - аж до п'яти - візитів на вищих рівнях", - сказала Федеріка Могеріні.

Порошенко, розповідаючи, про що говорив з Федерікою Могеріні, зосередився на темі безвізового режиму.

Проте глава європейської дипломатії у своєму виступі лише побіжно згадала цю тему. Федеріка Могеріні назвала антикорупційну реформу ключовою для забезпечення довіри до України та візової лібералізації.

Основними темами зустрічі, за її словами, були виконання Мінських угод і початок дії Угоди про асоціацію. Обговорювалася і судова реформа.

Крім того, Федеріка Могеріні повідомила, що провела зустрічі з представниками громадянського суспільства і кримськотатарського народу, зокрема з Мустафою Джемілєвим.

Глава дипломатії Євросоюзу також проведе зустрічі з міністром закордонних справ України, спікером Верховної Ради, членами парламентських комітетів, послами країн ЄС в Україні.

Нагадаємо, Порошенко в понеділок проведе зустріч з лідерами фракцій Верховної Ради, на якій спробує переконати їх проголосувати за всі законопроекти з "безвізового пакету".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram