ГоловнаПолітика

Україна заборонить польоти до Єгипту в разі підтвердження небезпеки, - Яценюк

Прем'єр розпорядився дізнатися про ризики польотів.

Україна заборонить польоти до Єгипту в разі підтвердження небезпеки, - Яценюк
Фото: yes-ukraine.org

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення Міністерству інфраструктури разом зі спецслужбами України невідкладно з'ясувати наявність ризиків для громадян України в разі здійснення перельотів в аеропорти Єгипту у зв'язку з нещодавніми подіями в цьому регіоні.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"За умови підтвердження наявності загроз для життя українських громадян голова уряду доручив терміново опрацювати питання про тимчасову заборону авіаперельотів у цей регіон", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли, Британія заявила, що катастрофа російського лайнера могла бути спричинена вибуховим пристроєм на борту, і тимчасово призупинила вильоти всіх літаків із Шарм-ель-Шейха. Слідом за Британією польоти над Синаєм заборонила Ірландія

6 листопада Росія призупинила польоти до Єгипту, допоки не будуть установлені причини катастрофи A321 над Синайським півостровом.

Зі свого боку в Міністерстві інфраструктури України заявили, що не мають юридичних підстав видавати якісь розпорядження про заборону польотів до Єгипту.

Літак А-321 російської авіакомпанії "Когалымавиа", що виконував рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Усі 224 пасажири, які перебували на борту, і члени екіпажу загинули. Розслідування причин катастрофи триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram