ГоловнаПолітика

Суд вирішив посадити Корбана під домашній арешт

Лідер УКРОПу залишиться під домашнім арештом до кінця року.

Суд вирішив посадити Корбана під домашній арешт
Фото: Макс Требухов

Печерський районний суд ухвалив рішення помістити лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана під домашній арешт строком на 2 місяці, до 31 грудня 2015 року.

Таке рішення було оголошено протягом засідання суду, що тривало з дев'ятої години ранку 5 листопада, повідомляє телеканал "112 Україна".

Перед цим адвокат Корбана Оксана Тимчук звернулася до суду з проханням відмовитися від обрання запобіжного заходу її підзахисному.

"Моя позиція - відмовити в обранні запобіжного заходу, але якщо суд усе ж вважатиме її необхідною, то вибрати форму, не пов'язану з утриманням під вартою", - сказала Тимчук.

Адвокати Корбана пропонують відпустити його на поруки народних депутатів під домашній арешт. Вони також згідні на внесення застави.

За словами Тимчук, це необхідно, щоб утримувати Корбана в "умовах, гідних людини".

Адвокат також нагадала, що на утриманні Корбана є троє неповнолітніх дітей, наймолодшій не виповнилося й року. Крім того, двоє хворих батьків. Сам Корбан раніше виступаючи перед судом, повідомив, що в його матері хвороба Паркінсона.

Сторона звинувачення у своєму виступі заявила, що Корбана підозрюють "за двома важким злочинам, пов'язаним із загрозою життя і здоров'я особи". Вони попросили задовольнити їхнє клопотання. Обвинувачі клопотали про утримання під вартою без визначення суми застави.

Як повідомляли, 3 листопада справу Корбана передали з Чернігівського суду до Печерського райсуду Києва. Генеральна прокуратура оголосила йому підозру, зокрема у створенні злочинного угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram