ГоловнаПолітика

Клімкін скільки завгодно готовий переконувати нардепів ухвалити "безвізовий пакет"

Міністр нагадав, що ці закони мають бути не лише ухвалені, а й запрацювати.

Клімкін скільки завгодно готовий переконувати нардепів ухвалити "безвізовий пакет"
Фото: 24.ua

Глава МЗС України Павло Клімкін готовий проводити в Раді стільки завгодно часу, щоб переконати депутатів у необхідності ухвалення законів, необхідних для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це він заявив у четвер у Варшаві, коментуючи голосування у Верховній Раді щодо "безвізового пакета" документів, передає Укрінформ.

"Частину законів вже прийняли. У нас є час, його дуже небагато, і я дуже сподіваюся, що парламентарії це зроблять. Вважайте це закликом до всіх. Я готовий скільки завгодно часу проводити в парламенті, і мої колеги теж, щоб домовитися. Але ми повинні домовитися про те, що ці закони, по перше, будуть прийняті, а потім працювати", - заявив Клімкін.

Він додав, що ці закони повинні бути не тільки прийняті, а й запрацювати, оскільки Єврокомісія скерує в Україну місії, які перевірятимуть, як працюють закони і всі інститути, створені завдяки їм.

Клімкін нагадав, що 15 грудня має з’явитися звіт Єврокомісії про те, як Україна виконала домашнє завдання щодо безвізового режиму.

Як відомо, 5 листопада Верховна Рада закрилася, не розглянувши "безвізові" закони.

Нагадаємо, четвер вважався останнім днем для ухвалення пакета законів, необхідних для введення безвізового режиму. Однак депутати змогли прийняти в цілому лише один закон з цього пакета - про трудових мігрантів. Робота парламенту зупинилася на розгляді законопроекту про створення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Депутати спочатку довго розглядали правки, а коли справа дійшла до голосування, відмовилися приймати документ. У результаті його направлено на доопрацювання з тим, щоб знову розглянути у вівторок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram