ГоловнаПолітика

США закликали Росію і сепаратистів припинити обстріл на Донбасі

Держдепартамент боїться зриву Мінських угод.

США закликали Росію і сепаратистів припинити обстріл на Донбасі
Джон Кирби
Фото: EPA/UPG

США закликають Росію і сепаратистів "ДНР" і "ЛНР" припинити насильство і дотримуватися своїх зобов'язаннь у рамках Мінських угод.

Про це йдеться в заяві представника Державного департаменту США Джона Кірбі у зв'язку з останніми діями проросійських терористів, спрямованими на ескалацію ситуації в східній Україні.

"У той час, як ми вітаємо відведення деякого важкого озброєння від лінії зіткнення, ми стурбовані сплеском порушень припинення вогню в східній Україні протягом останніх двох тижнів. На всій території Донецька і Луганська сепаратисти неодноразово атакували українські сили зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітної зброї і великокаліберних кулеметів", - заявив Кірбі.

"Це насильство ставить під загрозу режим припинення вогню і виконання Мінських угод, які є правильним шляхом, як ми вже говорили раніше, до відновлення миру в житті невинних цивільних осіб, яким було завдано болісних страждань російською агресією в східній Україні. Ми закликаємо Росію і сепаратистів припинити насильство і дотримуватися своїх зобов'язань у рамках Мінських угод", - додали в Держдепі.

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів бойовики практично щодня порушують режим припинення вогню. Секретар РНБО України Олександр Турчинов у середу пригрозив зупинити відведення озброєння на Донбасі і повернути його на позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram