ГоловнаПолітика

Рада закрилася, не розглянувши "безвізові" закони

Депутати завалили роботу у важливий день.

Рада закрилася, не розглянувши "безвізові" закони
Фото: newsfiber.com

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман закрив засідання парламенту.

Це сталося після того, як депутати не змогли спочатку прийняти, а потім направити на повторне друге читання законопроект про спецконфіскацію з безвізового пакета - №2540а "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні".

Спікер, закриваючи засідання, повідомив, що всі не розглянуті в четвер законопроекти винесуть на голосування у вівторок, 10 листопада.

Нагадаємо, четвер вважався останнім днем для ухвалення пакету законів, необхідних для введення безвізового режиму. Однак депутати змогли ухвалити в цілому лише один закон з цього пакета - про трудових мігрантів. Робота парламенту загальмувалася на розгляді законопроекту про створення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Депутати спочатку довго розглядали правки, а коли справа дійшла до голосування, відмовилися ухвалювати документ. У результаті його направили на доопрацювання з тим, щоб знову розглянути у вівторок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram