ГоловнаПолітика

Князевич: Рада має поквапитися з виборами в Маріуполі

Якщо депутати не проголосують сьогодні, 15 листопада виборів не буде.

Князевич: Рада має поквапитися з виборами в Маріуполі
Фото: telegraf.com.ua

Якщо цього тижня парламент не проголосує за проведення виборів у Маріуполі та в Красноармійську, то вони не зможуть відбутися 15 листопада. Про це в коментарі LB.ua сказав голова комісії Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич.

На четвер у порядок денний пленарного засідання Ради внесено два законопроекти про призначення виборів у цих містах на 15 листопада. Один - авторства депутатів від Опоблоку, другий - позафракційного Сергія Тарути.

За словами Князевича, профільний комітет погодив законопроект Тарути про вибори в Маріуполі та Красноармійську, оскільки він передбачає, що Центральна виборча комісія керуватиме процедурою друку бюлетенів для цих міст.

"Нагадаю, що залишилося тільки 10 днів, а цей законопроект передбачає не тільки призначення голосування на 15 листопада, а й цілу низку норм. Враховуючи те, що предметом конфлікту був друк бюлетенів, є ідея, щоб зараз забрати до Центральної виборчої комісії можливість друку бюлетенів на підприємствах у Києві. Нехай ЦВК цим займається, щоб ТВК не мала до цього стосунку", - заявив він.

Князевич зазначив, що цей законопроект - одноразовий, тільки для проведення виборів міських голів і депутатів місцевих рад у Маріуполі та Красноармійську.

При цьому депутат зазначив, що якщо цього тижня парламент не ухвалить рішення, то ЦВК не встигне провести процедуру підготовки до виборів, оскільки комісії потрібно ще звернутися до Кабміну за виділенням коштів на друк бюлетенів, потім замовити їхній друк і відправити готові бюлетені відразу на дільничні виборчі комісії.

"Якщо ми відтягнемо до наступного тижня, то ЦВК може не встигнути із цією процедурою, і ми знову будемо звинувачувати їх у зриві виборів", - додав він.

Нагадаємо, 25 жовтня вибори в Маріуполі та Красноармійську не відбулося через те, що міські виборчі комісії не забезпечили передачу дільничним комісіям виборчих бюлетенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram