ГоловнаПолітика

Охендовський виступає за призначення Радою місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську

Голова ЦВК підтримав варіант, запропонований нардепом Тарутою через законопроект №3371.

Охендовський виступає за призначення Радою місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську
Фото: Сергей Нужненко

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський виступає за призначення Верховною Радою місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську (Донецька область) на 15 листопада.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

"Як голова ЦВК я особисто підтримую саме той варіант вирішення проблеми голосування на виборах до Красноармійську та Маріуполі, запропонований народним депутатом Тарутою через законопроект №3371. При цьому хотілося б сподіватися, що цей законопроект Верховна Рада зможе розглянути вже у четвер, прийнявши його відразу в цілому як закон", - сказав Охендовський на зустрічі з делегацією Місії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами 25 жовтня.

На його думку, це дасть можливість і відновити порушені виборчі права членів територіальних громад Красноармійська та Маріуполя, і своєчасно надрукувати виборчі бюлетені і передати їх дільничним виборчим комісіям.

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя рекомендує парламенту прийняти в цілому законопроект №3371-1 "Про призначення голосування на виборах депутатів міських рад і мерів в Маріуполі і Красноармійську (Донецька область)" на неділю 15 листопада.

Нагадаємо, в коаліції поки що не домовилися про нову дату виборів у Маріуполі і Красноармійську. Блок Петра Порошенка і "Народний фронт" виступають за голосування 15 листопада, а "Батьківщина" та "Самопоміч" пропонують перенести вибори на 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram