ГоловнаПолітика

Три фракції внесли кандидатури нових членів ЦВК

"Батьківщина" своїм представником бачить Жанну Усенко-Чорну.

Три фракції внесли кандидатури нових членів ЦВК
Жанна Усенко-Черная
Фото: times.cv.ua

Фракції "Батьківщини", Радикальної партії і "Самопомочі" внесли по одній кандидатурі на посади членів Центрвиборчкому.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман на засіданні парламенту.

"Батьківщина" запропонувала делегувати до складу ЦВК нинішнього її члена Жанну Усенко-Чорну, повідомив народний депутат від фракції Сергій Соболєв.

Фракція "Самопоміч" номінувала Євгена Радченка в новий склад ЦВК, повідомляють на сайті партії. Він є одним з творців Комітету виборців України, має досвід участі в міжнародних місіях спостереження за виборами і є експертом Венеціанської комісії.

Радикальна партія запропонувала кандидатуру Олексія Кочарміна до складу ЦВК, повідомив Оляг Ляшко журналістам у кулуарах парламенту в середу. Кочармін - помічник-консультант Ляшка.

Нагадаємо, в червні 2015 року минув рік від закінчення терміну повноважень 12 із 15 членів Центральної виборчої комісії, яких призначили на посади 2007 року.

Верховна Рада призначає на посади та звільняє з посад членів ЦВК за поданням Президента України. У поданні Президента України про призначення на посаду членів ЦВК враховують пропозиції депутатських фракцій і груп, утворених у поточному скликанні Верховної Ради України. До складу Комісії входять 15 членів.

30 жовтня Президент Петро Порошенко попросив фракції ВР внести пропозиції щодо кандидатур до нового складу ЦВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram