ГоловнаПолітика

ГПУ почала процедуру заочного засудження Царьова

Голові "парламенту Новоросії" загрожує вирок.

ГПУ почала процедуру заочного засудження Царьова
Олег Царев
Фото: www.tvc.ru

Шевченківський районний суд Києва 30 жовтня надав Генпрокуратурі дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо екс-нардепа, голови "парламенту Новоросії" Олега Царьова.

Як повідомляють на сайті наглядового відомства, Царьова підозрюють у скоєнні навмисних дій із метою зміни меж території та державного кордону України та дій, спрямованих на публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 109 і ч.ч. 2, 3 ст. 110 КК України).

Нагадаємо, на початку 2015 року Кримінальний процесуальний кодекс України доповнили розділом 24-1, яким передбачено процедуру спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливість заочного засудження, якщо особа перебуває в міждержавному або міжнародному розшуку.

За процедурою, отримавши рішення суду, Генпрокуратура в ЗМІ розмістить повідомлення про підозру Царьову і запропонує йому прибути в суд.

Якщо відповіді на цю пропозицію не буде, обвинувальні акти проти Царьова передадуть до суду і почнеться процес його заочного засудження.

Винесення заочного вироку дозволить конфіскувати майно Царьова і в Україні, і за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram