ГоловнаПолітика

МЗС Ізраїлю розгляне збільшення бюджету на гуманітарні програми для України

"Кожен вкладений в Україну долар - це аванс у сприятливий інвестиційний клімат", - говорить консул.

МЗС Ізраїлю розгляне збільшення бюджету на гуманітарні програми для України

2 листопада в рамках робочого візиту до Ізраїлю Почесний консул Ізраїлю в Західній Україні Олег Вишняков зустрівся із заступником міністра закордонних справ Ізраїлю Ципі Хотовелі.

Під час бесіди Олег Вишняков і Ципі Хотовелі обговорили важливість і перспективність співпраці України й Ізраїлю.

«Я завжди кажу, що Україна - це великий друг Ізраїлю. Наші народи дуже близькі, і ситуації, які зараз переживають українці й ізраїльтяни - дуже схожі. Необхідно допомагати і підтримувати одне одного», - підкреслив у процесі діалогу Почесний консул. - Дуже важливо, щоб ізраїльтяни розуміли, що кожен вкладений в Україну долар - це аванс у сприятливий інвестиційний клімат для ізраїльських компаній і взаємовигідну співпрацю».

Окрім того, Олег Вишняков розповів про ті програми, які вже реалізовано за допомогою Почесного консульства Ізраїлю в Західному регіоні України: прямий авіарейс МАУ Львів-Тель-Авів-Львів, програма співпраці з кращими ізраїльськими психологами і реабілітолагамі, які безкоштовно навчають українських колег роботи з постраждалими в зоні бойових дій. Окрему увагу було приділено реабілітації та лікуванню українських військових у госпіталях Ізраїлю, а також відпочинку українських дітей, постраждалих від АТО, в ізраїльських пансіонатах.

Також він наголосив на важливості підтримки таких ініціатив і допомоги в реалізації таких проектів. Пані Хотовелі пообіцяла знайти можливість виділення бюджету на розширення гуманітарних програм для України.

Також Почесний консул і заступник міністра закордонних справ обговорили перспективи і можливості співпраці України та Ізраїлю в сільськогосподарській сфері, у сфері IT і туризму, торкнулися питання створення ЗВТ між двома країнами.

Під час бесіди заступниця міністра Ципі Хотовелі поцікавилася становищем євреїв в Україні та питанням антисемітизму.

Олег Вишняков запевнив заступника міністра закордонних справ у тому, що Україна - земля, де живуть толерантні та полікультурні люди, вкрай доброзичливо налаштовані до будь-яких націй і народів. «Я запрошую Вас відвідати Західну Україну і переконатися, що Львів - одне з найперспективніших, красивих, стабільних і впорядкованих міст, - сказав Олег Вишняков. - Коли приїжджаєш до Львова, відчуття, що ти перебуваєш у Європі - затишні кав'ярні, тихі вулички, запах кави і шоколаду. Атмосфера доброзичлива і гостинна».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram