ГоловнаПолітика

Боровик програв усі п'ять позовів за результатами виборів в Одесі

Геннадій Труханов залишиться мером.

Боровик програв усі п'ять позовів за результатами виборів в Одесі
Фото: dumskaya.net

Одеський окружний адміністративний суд закінчив розгляд позову кандидата в мери Одеси Олександра Боровика до Одеської міської територіальної виборчої комісії.

Як повідомляє сайт Громадянської мережі "Опора", пізно ввечері 2 листопада суд виніс постанову, якою відхилив усі позовні вимоги кандидата.

Боровик вимагав скасувати постанову міської ТВК про визнання Геннадія Труханова обраним мером Одеси, про реєстрацію Труханова міським головою, про черговість кандидатів у депутати у виборчих списках місцевих організацій партій, про визнання обраними депутатів Одеської міськради та про реєстрацію депутатів Одеської міськради.

Тож суд відхилив усі п'ять позовів Боровика.

Крім позову до міської ТВК, він також програв позови до Суворовської, Малинівської, Київської, Приморської районних ТВК, тобто до всіх районних виборчих комісій. У цих позовах він вимагав провести повторний підрахунок голосів на низці виборчих дільниць і скасувати протоколи про результати виборів.

Нагадаємо, за офіційними даними територіальної виборчої комісії, Труханов набрав 138 865 голосів виборців, або 52,57%, і переміг у першому турі. Головний його конкурент Боровик відстав приблизно удвічі, набравши 25,7% голосів. Едуард Гурвіц набрав 8,51%, Сергій Ківалов - 5,63%. Труханов уже заступив на посаду мера.

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі вирішив організувати протести проти новообраного мера Труханова і закликав одеситів мітингувати "проти злодіїв і шахраїв".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram