ГоловнаПолітика

Королевська і Новинський заявили, що так і не отримали повісток

Депутати від Опоблоку прийшли на засідання Верховної Ради.

Королевська і Новинський заявили, що так і не отримали повісток
Фото: Макс Левин

Депутати Верховної Ради Наталя Королевська і Вадим Новинський перед засіданням парламенту заявили журналістам, що так і не отримали повісток за місцем проживання чи за місцем роботи. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Я з ним [слідчим] зідзвонилася. Ми домовилися з ним зустрітися цього тижня, і я готова відповісти на всі запитання, які в них будуть", - повідомила Королевська. Вона зазначила, що в січні вже отримувала виклик до слідчого і тоді відповіла на всі питання.

Новинський, зі свого боку, заявив, що в його справі всі коментарі були надані напередодні.

Нагадаємо, вчора в коментарі LB.ua Новинський заявив, що раніше вже давав свідчення у справах про розстріл Майдану, про Сухолуччя, про Віру Ульянченко, тиск на покійного Блаженнійшого Володимира. Тому він готовий давати їх знову.

Виклик Новинського в МВС пов'язаний з конфліктом навколо мережі магазинів "Амстор". Наприкінці минулого року всі магазини припинили роботу, після того як між акціонерами "Амстору" - Smart Holding Вадима Новинського (70% акцій) і братами Вагоровськими (15%) - вибухнув корпоративний конфлікт. Частину магазинів захопили представники Вагоровського. У Новинського, втім, навесні заявили, що їм удалося повернути контроль над мережею. Донецькі магазини "Амстор" після цього змінили назву на "Мультиторг" і почали платити податки "ДНР".

У січні 2015 року проти Королевської порушили кримінальне провадження для перевірки можливих фактів фінансування луганських сепаратистів. Ватажок стахановських "козаків" Павло Дрьомов говорив, що голова ЛНР Ігор Плотницький - ставленик Королевської, а в його оточення входять люди екс-нардепа Олександра Єфремова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram