ГоловнаПолітика

Порошенко очікує, що депутати приймуть закони, яких вимагає ЄС

9 листопада місія ЄС оцінить виконання Україною своїх зобов'язань у рамках лібералізації візового режиму з ЄС.

Порошенко очікує, що депутати приймуть закони, яких вимагає ЄС
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів розглянути і підтримати законопроекти, які Україна зобов'язана прийняти для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це він заявив під час зустрічі з керівниками політичних фракцій коаліції, повідомила прес-служба глави держави.

Порошенко нагадав, що з 13 обов'язкових законопроектів парламент прийняв 4, і зазначив, що 9 листопада оціночна місія Євросоюзу повинна зробити свій звіт щодо виконання Україною своїх зобов'язань в рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Президент також повідомив, що 3 листопада у нього відбудеться телефонна розмова з президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером стосовно законопроектів щодо безвізового режиму, антикорупційної прокуратури та графіків виконання Україною своїх зобов'язань в цих питаннях.

Порошенко також закликав народних депутатів підтримати його законодавчу ініціативу про незастосування застави для злочинів, які пов'язані з корупційними діями, "щоб суди не мали можливості відпускати під заставу корупціонерів, хабарників і злочинців".

Президент також звернув увагу на резонансні кримінальні розслідування і повідомив, що вимагатиме, щоб всі вони відбувалися максимально прозоро.

Нагадаємо, що перші закони з безвізового пакета були прийняті 8 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram