ГоловнаПолітика

СБУ вказала на зв'язок із Корбаном затриманих зі стріляниною кур'єрів конвертцентру

На кампанію кандидата в мери Києва пішло 50 млн гривень.

СБУ вказала на зв'язок із Корбаном затриманих зі стріляниною кур'єрів конвертцентру
Изъятые у курьеров деньги

Конвертаційний центр, кур'єрів якого 23 жовтня затримали зі стріляниною в Києві, переводив у готівку кошти для виборчої кампанії Геннадія Корбана, який балотувався в мери столиці.

"23 жовтня, за два дні до виборів, на сайті СБУ можна було побачити, що "конверт" був пов'язаний або легалізував кошти для однієї з політизованих структур, яка бере участь у виборчих перегонах. Зараз можна сказати, з ким він був безпосередньо пов'язаний. На потреби потенційного кандидата в мери міста Києва, за попередніми скромними підрахунками, було переведено в готівку близько 50 млн гривень. Добовий оборот "конверта" сягав 15-20 млн гривень. До речі, під час затримання злочинці на BMW X5 із трьома простреленими колесами з вулиці Тимошенка (Оболонь, - ред.) домчали до Хрещатика, були затримані, кинули машину і потім утікали. Коли ми заблокували їх на Поштовій площі, вони таранили наші машини, проїхали по ногах наших офіцерів", - розповів голова СБУ Василь Грицак на брифінгу.

Нагадаємо, 23 жовтня співробітники СБУ, в рамках боротьби з легалізацією тіньових доходів, заблокували в Києві конвертаційний центр зі щоденним оборотом у 15-20 млн гривень.

"За оперативною інформацією, цей "конверт" акумулював значні обсяги "тіньової" готівки для передвиборної кампанії однієї з політичних партій. Під час затримання кур'єри конвертаційного центру намагалися втекти в автомобілі від переслідування, але були оперативно затримані сьогодні ввечері, 23 жовтня, на одній із центральних вулиць столиці", - йшлося в повідомленні СБУ.

Один з кур'єрів відкрив по співробітниках спецслужби вогонь, інший намагався втекти з великою сумою готівки, яка була в автомобілі. Для затримання правоохоронці мусили у відповідь застосувати вогнепальну зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram