ГоловнаПолітика

Пашинський закликав спростити притягнення депутатів до кримінальної відповідальності

Депутат вважає, що публічність викликів дає можливість оточенню Януковича втекти

Пашинський закликав спростити притягнення депутатів до кримінальної відповідальності
Фото: nfront.org.ua

Верховна Рада має спростити систему притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності, заявив на засіданні погоджувальної ради нардеп Сергій Пашинський ("Народний фронт").

"Сьогодні слідчі Головного слідчого управління МВС спробували викликати депутата на допит, але Кримінально-процесуальний кодекс ніхто не скасовував. Якщо ми будуємо європейську державу, то ми повинні його дотримуватися, всі прекрасно в цьому залі розуміють, у чому проблема", - сказав він.

"За нинішньою процедурою немає жодного шансу затримати депутатів з оточення Януковича", - підкреслив представник "Народного фронту".

Пашинський звернувся до спікера парламенту Володимира Гройсмана і регламентного комітету Верховної Ради, щоб створити спрощену процедуру для притягнення до відповідальності народних депутатів. "Щоб правоохоронні органи могли виконати свій обов'язок і притягнути винних з оточення Януковича до кримінальної відповідальності не віртуально, а реально", - підкреслив Пашинський, якого цитує прес-служба НФ.

Нагадаємо, що на погоджувальній раді Ради слідчий МВС намагався викликати на допит Вадима Новинського, який на ній не був присутній. Пізніше в коментарі LB.ua Новинський повідомив, що перебуває в Санкт-Петербурзі, але збирається летіти в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram