ГоловнаПолітика

Новинський: якщо я щось порушив - нехай карають

Нардеп вилітає із Санкт-Петербурга, щоб дати свідчення МВС

Новинський: якщо я щось порушив - нехай карають
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради Вадим Новинський здивований "шоу з повісткою", влаштованим на погоджувальній раді, і обіцяє дати свідчення слідчим МВС.

"Наразі я вилітаю до Києва із Санкт-Петербурга, де перебував із сім'єю. Інформація про те, що я втік, переховуюся від слідства, абсолютно не відповідає дійсності. Уже ввечері я буду в Києві і маю намір перебувати там до того моменту, поки справа не вирішиться", - таку заяву в ексклюзивному коментарі LB.ua зробив народний депутат Вадим Новинський, коментуючи нинішню ситуацію на погоджувальній раді ВР.

За словами Новинського, він раніше вже отримував повістки від правоохоронних органів і завжди як законослухняний громадянин приходив на допити. "Це відбувалося так: повістки доправляли мені за місцем роботи - в комітет. О призначеній годині я йшов до слідчого. Або ж ми зі слідчим зв'язувалися телефоном, щоб призначити інший час", - розповів Новинський.

Нардеп каже, що давав свідчення у справах про розстріл Майдану, про Сухолуччя, стосовно Віри Ульянченко, про тиск на покійного Блаженнійшого Володимира, і тому здивований "шоу, яке влаштували з повісткою цього разу".

"Я не розумію, чому змінилася процедура. Мали повістку відправити, як і раніше, в комітет, і якби я кілька разів її проігнорував, тоді, напевно, можна було б обговорювати зміну процедури. Але жодна повістка від МВС останнім часом мені не надходила", - акцентував Новинський.

З метою з'ясування причини події нардеп подзвонив голові МВС Арсену Авакову. "У нас відбулася абсолютно нормальна розмова. Аваков сказав, що йдеться про справу щодо бізнесу, в якому я є бенефіціаром, мені хочуть поставити буквально кілька запитань і все. Я запитав, чому такий галас навколо повістки, чому слідчий прийшов безпосередньо на засідання погоджувальної, Аваков сказав, що не знає", - поділився Новинський.

"Я - абсолютно законослухняний громадянин. Коли правоохоронні органи мене запрошують - приходжу і даю свідчення. Якщо я щось порушив - нехай мене карають, але я точно знаю, що закон не порушував. Це перше. І друге: по суті, бізнесом я не займаюся з моменту початку своєї депутатської діяльності", - резюмував Новинський.

Нагадаємо, сьогодні вранці слідчий МВС приніс на погоджувальну раду повістку Новинському, а також його однопартійцям Олександрові Вілкулу та Наталії Королевській.

Новинський - один із найбагатших людей України, йому належить "Смарт-холдинг", що об'єднує цілу низку підприємств. Серед активів Новинського є велика частка в "Метінвесті" й агрохолдингу HarvEast, нафтогазова компанія Regal Petroleum, Херсонський суднобудівний завод, Чорноморський суднобудівний завод.

Йому також належить мережа магазинів "Амстор", і саме через неї викликають Новинського.

Наприкінці минулого року всі магазини припинили роботу, після того як між акціонерами "Амстору" - Smart Holding Вадима Новинського (70% акцій) і братами Вагоровськими (15%) - вибухнув корпоративний конфлікт. Частину магазинів захопили представники Вагоровських. У Новинського, втім, навесні заявили, що їм вдалося повернути контроль над мережею.

Донецькі магазини "Амстор" після цього змінили назву на "Мультиторг" і почали платити податки "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram