ГоловнаПолітика

Бойко: Новинський не втікатиме з України

Лідер Опоблоку стверджує, що сумління колишнього "регіонала" чисте.

Бойко: Новинський не втікатиме з України
Фото: Александр Ратушняк

Лідер фракції Опоблоку Юрій Бойко заявив, що Вадим Новинський не втікатиме з України.

Так він відреагував на коментарі деяких депутатів на погоджувальній раді про те, що публічний виклик Новинського на допит дає йому можливість терміново покинути країну.

"Я його бачив минулого тижня. Він себе впевнено почуває, йому ні від чого втікати з України. Я впевнений, що на питання, які можуть існувати в Генпрокуратури чи міліції, ми всі можемо відповісти в цивілізованому, нормальному вигляді", - сказав Бойко.

"Він не буде втікати", - наголосив лідер Опоблоку.

Нагадаємо, що в понеділок на погоджувальну раду прийшов слідчий з МВС із викликом на допит для Новинського і деяких інших депутатів. Кого ще хочуть бачити в міліції, дізнатися не вдалося, тому що спікер Володимир Гройсман оперативно виставив слідчого за двері.

У суботу затримали лідера партії УКРОП Геннадія Корбана. До вечора неділі лідер держави Петро Порошенко виступив з оцінкою цієї події, заявивши, що це не останнє затримання.

Новинський - один із найбагатших людей України, йому належить "Смарт-холдинг", що об'єднує цілу низку підприємств. Серед активів Новинського є велика частка в "Метінвесті" й агрохолдингу HarvEast, нафтогазова компанія Regal Petroleum, Херсонський суднобудівний завод, Чорноморський суднобудівний завод.

Він також є одним з головних спонсорів Опоблоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram