ГоловнаПолітика

Корбан перебуває в Києві

Лідера "УКРОПу" затримали у справі про створення ОЗУ.

Корбан перебуває в Києві
Фото: dv-gazeta.info

Лідер "УКРОПу" Геннадій Корбан, якого затримали вранці у Дніпропетровську, перебуває в Києві. Підтверджується попередня неофіційна інформація про те, що його привезли в Управління спецрозслідувань Генпрокуратури.

Раніше прокурор ГПУ Владислав Куценко на брифінгу зі спікером СБУ Оленою Гітлянською заявив, що місце перебування Корбана не розкриватимуть.

"Офіційно повідомляю: пан Корбан - у безпечному місці. Він у нас, у правоохоронців, він перебуває у статусі затриманого. Вирішується питання про подальший процесуальний статус. Усе з ним гаразд, але розголошувати місце знаходження ми не будемо, тому що до нас надходить інформація про можливі провокації і спроби зашкодити слідчим діям", - сказав він.

При цьому за неофіційною інформацією, Корбана привезли у Київ - в Управління спецрозслідувань Генпрокуратури. Раніше повідомлялося, що він у СІЗО у Чернігові.

Куценко підтвердив, що Корбана затримали у справі про створення ОЗУ у Дніпропетровську, яке викрадало людей, розкрадало кошти та "кришувало" контрабанду.

Спікери СБУ і ГПУ відмовилися говорити, скільки людей проходить у справі, крім Корбана.

При цьому в нардепа Бориса Філатова обшуку не проводили, як він стверджує, заявив Куценко. "Філатов називає певні приміщення своїми. Але щоб приміщення називалося приймальнею народного депутата, має бути офіційний договір між депутатом і організацією, де він це приміщення орендує. Якщо людина просто на двері повісить вивіску "Приймальня народного депутата України", це не є перешкодою для правоохоронців, якщо немає документального підтвердження. Ми закони знаємо і ніколи не будемо зазіхати на статус народного депутата України", - сказав прокурор.

Нагадаємо, що ще в березні 2015 року тодішній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Геннадій Корбан, Святослав Олійник, а також Андрій Денисенко підозрюються у підтримці організованого злочинного угруповання, представники якої викрадали людей, промишляли контрабандою в зоні АТО і можуть бути причетними до вбивства співробітника СБУ у Волновасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram