ГоловнаПолітика

СБУ: ОЗУ у Дніпропетровську привласнила 40 млн грн з благодійного фонду для бійців АТО

Кошти пішли на придбання цінностей

СБУ: ОЗУ у Дніпропетровську привласнила 40 млн грн з благодійного фонду для бійців АТО
Елена Гитлянская

Правоохоронці заявляють, що в одному з епізодів діяльності організованого злочинного угруповання у Дніпропетровську є факти розкрадань 40 млн грн з фонду для бійців АТО.

Про це на брифінгу в суботу повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Вони використовували фонд, створений для допомоги бійцям АТО. Ці люди крали кошти, які переказували прості люди. Сьогодні встановлено, що з цього фонду, спрямованого на допомогу бійцям АТО, було викрадено близько 40 млн грн. Причому ці кошти потім використовувалися на придбання цінностей, дорогих речей, автомобілів", - розповіла речник СБУ Олена Гітлянська.

При цьому спікер СБУ заявила, що поки проводиться широкомасштабна операція співробітниками СБУ та ГПУ, більш докладну інформацію надати неможливо.

Нагадаємо, сьогодні нардеп Борис Філатов повідомив про обшуки в офісах партії "УКРОП" у Дніпропетровську. Він заявив, що вранці 8 співробітників "Альфи" у балаклавах і 2 слідчі ГПУ зламали двері квартири Корбана і заявили про його затримання. "У членів партії масові обшуки. По офісах, партнерах. Корбана затримала СБУ і відвезли в невідомому напрямку", - написав Філатов.

Пізніше стало відомо, що в суботу, 31 жовтня, почалися обшуки у київському офісі партії "УКРОП".

У ГПУ пояснили, що у Дніпропетровську триває спецоперація з ліквідації ОЗУ і зазначили, що політичного підтексту у цих обшуках немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram