ГоловнаПолітика

Конфлікт на Донбасі не вирішиться без українських партій та ЗМІ, - Безсмертний

Представник України на переговорах у Мінську висловив свою думку.

Конфлікт на Донбасі не вирішиться без українських партій та ЗМІ, - Безсмертний
Фото: tsn.ua

Політичне врегулювання конфлікту на Сході України неможливе без відновлення діяльності на тимчасово окупованій території загальноукраїнських політичних партій та засобів масової інформації.

Про це представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний заявив у четвер в ефірі "5 каналу".

"Політичне врегулювання неможливе без відновлення дії політичних партій загальноукраїнських на цій території. Адже якщо вони не відновлять там свою діяльність, то це щось інше. Це не процес відновлення України, і не реінтеграція", - зазначив він.

Також, на думку Безсмертного, другим важливим фактором виконання Мінських угод є допуск до роботи на окуповані території українських журналістів: "Відновлення діяльності засобів масової інформації загальноукраїнських на цій території - якщо цього відновлення немає, значить це не Україна".

Нагадаємо, 27 жовтня на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона представила проект документа щодо проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу за українським законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram