ГоловнаПолітика

На виборах у Тернополі переміг діючий мер

Другого туру виборів у місті не буде

На виборах у Тернополі переміг діючий мер

У Тернополі на виборах мера переміг Сергій Надал, діючий глава міста. Про це повідомляє керівник прес-служби Тернопільської міськради Катерина Калуш у Facebook з посиланням на дані територіальній виборчій комісії.

Надал отримав 60,2% голосів виборців, і таким чином другого туру в місті не буде. Він балотувався від партії ВО "Свобода".

Його найближчий суперник - кандидат від "Самопомочі" Тарас Пастух - набрав 10,9% голосів виборців.

За Петра Ландяка від "Громадянської позиції" проголосували 8,3% виборців, за Михайла Ратушняка від "Батьківщини" - 6,4%, Володимира Бліхара від "Народного контролю" - 6%, Ігоря Вонса від БПП-"Солідарність" - 3,8%, Святослава Півторака від Радикальної партії - 1,4%, Олега Вітвіцького ("Українська галицька партія") - 1,2%.

Менш ніж 1% набрали Руслан Царик ("Нові обличчя"), Орест Муц (Соціально-християнська партія, раніше депутат від Партії регіонів), Роман Кінаш (самовисуванець).

Фото: facebook/Катерина Калуш

Нагадаємо, відповідно до закону про місцеві вибори, якщо у першому турі виборів мера міст з кількістю виборців 90 тис. один із кандидатів набирає понад 50%, то другий тур не проводиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram