ГоловнаПолітика

З'явилося відео першого допиту Савченко в Росії

Українка розповіла про участь у Євромайдані.

З'явилося відео першого допиту Савченко в Росії
Надежда Савченко на Майдане
Фото: tsn.ua

У мережі з'явилося відео першого допиту українки Надії Савченко слідчими Росії.

Допит проходив 25 червня 2014 року у воронезькому готелі "Євро" в присутності перекладача - Савченко розмовляла з росіянами виключно українською мовою, повідомляє "ТСН".

Допитував Савченко виконувач обов'язків старшого слідчого з особливо важливих справ Управління розслідування злочинів, пов'язаних із використанням заборонених методів війни, Слідчого комітету Росії, майор юстиції Маньшин.

Під час допиту слідчий приділив майже 40 хвилин подіям Євромайдану в Києві й участі Савченко в цих подіях.

Савченко розповіла, як допомагала в наметовому містечку, як тримала щит проти стіни вогню, як закидала водомет, який поливав мітингувальників, як допомагала пораненим.

Нагадаємо, в Росії Савченко звинувачують у вбивстві двох журналістів у Луганській області. Як сказано у справі, льотчиця, яка служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також у справі стверджується, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де і була затримана.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram