ГоловнаПолітика

МЗС звинуватило Кремль у знищенні всього українського в Росії

Відомство закликало російську владу припинити тиск на Бібліотеку української літератури в Москві.

МЗС звинуватило Кремль у знищенні всього українського в Росії
Фото: obozrevatel.com

Міністерство закордонних справ України заявило рішучий протест через проведення російськими правоохоронцями обшуків у Бібліотеці української літератури в Москві.

Про це сказано заяві МЗС, розміщеній на офіційному сайті відомства.

«Міністерство закордонних справ України заявляє рішучий протест у зв'язку з проведенням 28 жовтня 2015 року російською владою обшуків у приміщенні Бібліотеки української літератури в Москві - єдиній спеціалізованій державній установі, яке покликана сприяти забезпеченню національно-культурних, мовних, інформаційних потреб української громади», - йдеться в коментарі.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що це вже не перша спроба Кремля начепити ярлики «русофобства» й «екстремізму» на все українське. Адже раніше, 23 грудня 2010 року і 14 січня 2011 року, місцева влада так само «шукала» в Бібліотеці «екстремістську літературу».

У вітчизняному МЗС наголосили, що ці грубі і невмотивовані дії російської влади вкотре підтверджують агресивну політику РФ проти України.

«Закликаємо російську владу припинити тиск на роботу Бібліотеки - культурного центру багатотисячної української громади і покласти край цілеспрямованій політиці знищення всього українського», - наголосили в українському відомстві.

Нагадаємо, 28 жовтня в будівлі Бібліотеки української літератури в Москві провели обшук. За інформацією російських ЗМІ, правоохоронці зацікавилися газетою "Час Руху". Обшуки також пройшли в керівника бібліотеки Наталії Шаріної та представника Світового конгресу українців Валерія Семененка, який одночасно є головою Об'єднання українців Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram