ГоловнаПолітика

На сайті Ради теж з'явилися електронні петиції

Користувачі з російських доменів не зможуть створювати або підписувати петиції до парламенту.

На сайті Ради теж з'явилися електронні петиції
Фото: volyanarodu.com.ua

На сайті Верховної Ради України з'явився сервіс електронних петицій, поки що розділ працює в тестовому режимі.

Про це повідомив у Facebook голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

"Сьогодні на офіційному сайті в тестовому режимі запрацював сервіс електронних петицій. Тепер кожен громадянин, зареєструвавшись, може створити нову петицію до парламенту або підписати вже створену. Для зручності вони будуть відсортовані за сферами (темами). І ще одна важлива деталь - з російських доменів користувачі не зможуть ні створювати петиції, ні підписувати їх", - йдеться в повідомленні.

Гройсман також зазначив, що мета парламенту полягає в тому, щоб за допомогою електронних технологій зробити роботу максимально прозорою та ефективною.

"Ми вже ввели раніше "Електронний протокол", сервіс "Стоп прогульник!", а з 19 жовтня на сайті публікуються всі депутатські запити", - повідомив він.

Як повідомляється, зараз триває робота над створенням електронного робочого місця депутата, переведенням розгляду законопроектів до другого читання в електронний вигляд, забезпеченням онлайн трансляцій засідань комітетів тощо.

Нагадаємо, 29 серпня Петро Порошенко затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованої главі держави, і дав старт роботі відповідного сайту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram