ГоловнаПолітика

Членам ТВК Маріуполя загрожує до семи років позбавлення волі

Голова ЦВК впевнений, що їх буде покарано.

Членам ТВК Маріуполя загрожує до семи років позбавлення волі
Фото: 24tv.ua

Членам територіальної виборчої комісії Маріуполя - у випадку, якщо їхню провину у перешкоджанні реалізації виборчих прав громадян буде доведено - світить до семи років позбавлення волі.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

"Винними у зриві голосування є одинадцать членів територіальної виборчої комісії міста Маріуполя, яких, я переконаний, найближчим часом буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Враховуючи, що факт перешкоджання в реалізації виборчих прав громадян був здійснений членами комісії, тут передбачена санкція статті 157 - до семи років позбавлення волі", - зазначив він.

На думку Охендовського, члени регіонального виборчкому порушили присягу.

"Члени комісій приймають присягу, що зобов'язує їх керуватися, насамперед, вимогами закону і міркуваннями забезпечення виборчих прав громадян. Якщо члени комісії дозволили зробити себе маріонетками в руках окремих політичних сил, це, безумовно, проблема самих членів комісії. Як правило, замовники такого роду злочинів у нас відповідальності уникають. Ось ці одинадцять чоловік (члени маріупольської ТВК, - ред.), в результаті протиправної бездіяльності яких бюлетені не були отримані і 350 тисяч громадян Маріуполя були позбавлені можливості проголосувати на виборах, обов'язково нестимуть передбачену законом відповідальність", - резюмував він.

Докладніше читайте у повній версії інтерв'ю: "Михайло Охендовський: "Лякати звільненням з роботи - лякати здійсненням мрії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram