ГоловнаПолітика

Кіровоград запропонував Верховній Раді вибрати нову назву міста

Єлисаветградом місто навряд чи стане

Кіровоград запропонував Верховній Раді вибрати нову назву міста
Фото: kr-rada.gov.ua

Кіровоградська міськрада на засіданні в середу направила на розгляд Верховної Ради сім варіантів майбутньої назви міста. При цьому депутати не підтримали пропозицію відправити у парламент лише варіант "Єлисаветград", який переміг в опитуванні жителів Кіровограда.

Як повідомляється на сайті міськради, на розгляд парламенту відправлено сім варіантів для перейменування, які перемогли на громадських слуханнях, що відбулися 27 серпня. Це Інгульськ, Златопіль, Ексампей, Єлисаветград, Кропивницький, Козацький, Благомир.

При цьому наголошується, що результати опитування, яке проводилося в день місцевих виборів 25 жовтня, не мають жодної юридичної чинності.

На засіданні міськради в середу низка депутатів та представників громадських організацій заявили про порушення і фальсифікації під час цього опитування. У сесійній залі під час голосування вони наділи маски Путіна.

Втім, протокол громадського опитування все ж вирішили направити у Верховну Раду разом із варіантами нової назви міста.

Кіровоград мають перейменувати за законом про декомунізацію, оскільки він названий на честь радянського діяча.

Єлисаветград - історична назва Кіровограда, походить від назви фортеці, закладеної у 1754 році. Саму фортецю назвали на честь святої Єлисавети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram