ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив про порушення на виборах в Одесі

Губернатор показав 80 протоколів, завірених печаткою, з великою кількістю правок.

Голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що чинний мер Одеси Геннадій Труханов міг отримати високий результат (приблизно 52%) на місцевих виборах в місті внаслідок фальсифікацій.

"Я допускаю, що Труханів міг би перемогти у другому турі. І більше того, у нього були б хороші шанси перемогти, все-таки чинний мер", - заявив Саакашвілі, якого цитує місцевий одеський "7 канал".

Він показав протоколи з виборчих дільниць, які складені з великою кількістю виправлень.

У партії БПП "Солідарність", від якої висувався основний конкурент Труханова Саша Боровик, також заявили про масові фальсифікації і зажадали перерахунку голосів.

"Одеська територіальна організація партії "Солідарність" Блок Петра Порошенка вважає за необхідне провести повторний перерахунок голосів виборців", - повідомив представник партії Олексій Гончаренко.

Сам Боровик повідомив про адміністративний позов про порушення під час підрахунку голосів у першому турі виборів і заплановане пікетування під Окружним адмінсудом.

Нагадаємо, ввечері 27 жовтня Одеський міськвиборчком оголосив Труханова переможцем виборів на посаду міського голови. За офіційними даними комісії, Труханов набрав 52,57%, перемігши таким чином у першому турі. Його головний конкурент - Саша Боровик відстає приблизно вдвічі, набираючи 25,7% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram