ГоловнаПолітика

Екс-глава ДАІ збагачувався коштом благодійних фондів

Олександра Єршова відправили у відставку через розкішний спосіб життя.

Екс-глава ДАІ збагачувався коштом благодійних фондів
Александр Ершов

У Генпрокуратурі підозрюють, що колишній керівник Департаменту ДАІ МВС України Олександр Єршов безпосередньо пов'язаний із благодійними організаціями, які володіють автостоянками, перукарнями, кіосками й іншим нерухомим майном.

Про це стало відомо з

визначення Печерського суду Києва від 12 жовтня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Своїми рішеннями суд надав доступ до банківських та інших документів двох благодійних фондів, до яких нібито причетний Олександр Єршов, який раніше обіймав посаду в.о. начальника Департаменту ДАІ МВС України.

Санкцію видано в рамках розслідування Генпрокуратури, згідно з яким

Єршова підозрюють у незаконному збагаченні (ч.2 ст. 368-2 КК України).

Справу порушили у травні 2015 року.

Слідство звернуло увагу, що за час перебування Єршова на керівних посадах при Державтоінспекції Києва діяла благодійна організація «За безпеку дорожнього руху», а також підприємство «БДР-Універсал», засноване цим самим благодійним фондом (згідно з базою юросіб, керівник - Марія Чикалюк).

«За оперативними даними, обидві структури пов'язані з діяльністю Олександра Єршова, його незаконним збагаченням і володіють автостоянками, перукарнями, кіосками й іншим нерухомим майном, походження яких невідоме», - сказано в матеріалах слідства.

Окрім того, схожа структура була й у Чернігові за часів перебування Єршова на посаді начальника УДАІ УМВС України в Чернігівській області. Слідчі Генпрокуратури з'ясували, що місцевий обласний благодійний фонд пенсіонерів органів внутрішніх справ «Безпека руху», «згідно з оперативними даними, пов'язаний з діяльністю Єршова і його незаконним збагаченням».

Під час досудового розслідування встановлено, що київська і чернігівська організації, котрі пов'язують із Єршовим, мають багато валютних рахунків у різних банківських установах.

Слідчі звернулися до Печерського суду з проханням надати до них доступ для отримання інформації про обіг грошових коштів. Вказано, що це має істотне значення для встановлення обставин скоєння кримінального злочину з незаконного збагачення в.о. начальника Департаменту ДАІ МВС України.

Суд задовольнив клопотання.

Олександр Єршов останні 20 років працював на керівних посадах ДАІ Києва, Управління Державтоінспекції в Чернігівській і Харківській областях, обіймав керівні посади в центральному департаменті ДАІ МВС України.

Раніше він уже був героєм скандальних публікацій. Навіть у матеріалах цієї кримінальної справи згадано нещодавні статті в ЗМІ про розкішне життя сім'ї Єршових.

Зокрема, цитують розслідування «Радіо Свободи», яке розповідало про те, що члени сім'ї Єршова їздять на представницьких автомобілях Lexus, Porsche Cayenne, Range Rover, Toyota Land Cruiser вартістю близько 100 тис. доларів кожен; мешкають в елітному будинку у столиці і їздять на відомі курорти: Франції (Канни, Сен-Тропе), Монако (Монте-Карло), США (Маямі), Чехії, Арабських Еміратів, Таїланду, Сингапуру, Італії, Мексики та ін.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив Олександра Єршова на посаду виконувача обов'язків начальника департаменту ДАІ МВС України 4 квітня 2015 року, після того як у відставку із цієї посади пішов Олександр Сіренко.

19 травня Єршова відправили у відставку після скандальної публікації «Радіо Свободи».

Засновниками благодійної організації «За безпеку дорожнього руху» є Петро Леонов, Микола Варламов, Анатолій Ікранов, Олексій Невінчаний, Георгій Олексієнко, Іван Лисенко, Микола Чайка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram