ГоловнаПолітика

У МВС обіцяють допитати Охендовського щодо зриву виборів у Маріуполі

Статтю, за якою мають класифікувати справу, ще не визначили.

У МВС обіцяють допитати Охендовського щодо зриву виборів у Маріуполі
Фото: Макс Левин

У Міністерстві внутрішніх справ обіцяють допитати голову ЦВК Михайла Охендовського, який, на їхню думку, порушив законодавство, що призвело до зриву виборів в Маріуполі.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко, звітуючи про хід місцевих виборів, повідомляє "Громадське.ТБ".

"Там відбувалися великі порушення і головою ТВК, зокрема, в Маріуполі, і, на мій погляд, керівником Центрвиборчкому, який мав реагувати на це. Незалежно від статусу, від посади будуть всі допитані і вже крапку поставить слідство", - повідомив Стойко.

МВС вже розпочало кримінальні провадження за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права в Красноармійську та Сватовому.

Що стосується Маріуполя, то зараз провадження триває, справу внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, але статтю, за якою її мають класифікувати, ще не визначили.

Нагадаємо, в Маріуполі та Красноармійську голосування на місцевих виборах скасували, оскільки тервиборчкоми не ухвалили рішення передати бюлетені на дільниці. Голосування в цих двох містах мало відбутися на 235 дільницях.

Голова ЦВК Михайло Охендовський під час свого виступу в день голосування провину за зрив виборів у Маріуполі і Красноармійську покладав на членів виборчих комісій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram