ГоловнаПолітика

США оцінили вибори в Україні

США з нетерпінням очікують успішного другого туру виборів 15 листопада.

США оцінили вибори в Україні
Джон Кирби
Фото: EPA/UPG

Місцеві вибори в Україні, які відбулися 25 жовтня, відображають волю українського народу, а українська демократія залишається стійкою.

Про це заявив речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вітаємо народ України з реалізацією свого права голосу на вчорашніх місцевих виборах. Українська демократія залишається стійкою, незважаючи на економічні труднощі і дії Росії в Україні, в тому числі окупацію Криму. Відповідно до початкових повідомлень міжнародних спостерігачів, ці вибори багато в чому віддображають волю українського народу і поважають демократичні норми", - сказав він.

Кірбі також зазначив, що США з нетерпінням очікують успішного другого туру виборів 15 листопада "на тих виборах мерів, де жоден кандидат не отримав більшості голосів".

"Крім того, ми очікуємо, що в Маріуполі та інших районах, де голосування не відбулося, люди отримають можливість здійснити своє право голосу 15 листопада", - заявив представник Держдепу.

Кірбі також висловив сподівання, що біженці і громадяни, що проживають на Донбасі в зоні АТО, незабаром отримають можливість реалізувати своє право обирати своїх керівників.

Раніше місія Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ оцінила місцеві вибори в Україні як такі, що відповідали демократичним стандартам.

Раніше посол США Джеффрі Пайєтт заявив, що очікує прискорення реформ в Україні після місцевих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram