ГоловнаПолітика

МВС порушило справу проти виборчих комісій Красноармійська і Сватового (оновлено)

Членів міськвиборчкому запідозрили в навмисному зриві виборів.

МВС порушило справу проти виборчих комісій Красноармійська і Сватового (оновлено)
ТИК в Краматорске
Фото: Макс Левин

Слідче управління ГУ МВС у Донецькій області відкрило кримінальне провадження проти членів Красноармійської міської виборчої комісії.

Як повідомляє прес-служба МВС, у їхніх діях виявлено ознаки злочину за ч.3 ст.157 Кримінального кодексу (перешкоджання виборам). Центральна виборча комісія розцінює дії членів виборчкому як порушення закону "Про місцеві вибори".

Оновлення. Пізніше керівник міліції громадської безпеки МВС Володимир Гриняк на брифінгу повідомив, що розслідується справа і про зрив виборів у Сватовому. Справи щодо Маріуполя поки що немає, пишуть "Українські новини".

Нагадаємо, у Красноармійську голосування на місцевих виборах не відбулося, оскільки тервиборчком не прийняв рішення передати бюлетені на дільниці. У ніч проти неділі Донецький обласний адміністративний суд, який зараз перебуває в Слов'янську, заборонив використовувати бюлетені, випущені до виборів, оскільки зробила це приватна друкарня, з якою виборчком не укладав договору.

Голова ЦВК Михайло Охендовський назвав рішення суду протиправним і безпідставним. Центрвиборчком також зобов'язав Красноармійський виборчком передати бюлетені на дільниці й організувати вибори. Однак незважаючи на наказ із Києва, територіальна виборча комісія 10 голосами проголосувала за визнання виборів мера і міськради недійсними.

У Сватовому вибори визнали недійсними у зв'язку з тим, що комісія помилково не включила в бюлетені партії, які не висували там свого кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram