ГоловнаПолітика

Явка на виборах склала 46,5%, - "Опора"

Найактивнішими були виборці в західних областях.

Станом на 20:00, коли зачинилися дільниці, явка на місцевих виборах по всій Україні склала 46,5%, повідомляє громадянська мережа "Опора".

У центральних областях (Вінницька, Житомирська, Черкаська, Київська, Кіровоградська, Чернігівська, Сумська області та Київ) явка виборців - 46,6%, на заході країни (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Волинська, Чернівецька області) - 51,4%, на сході (Донецька, Харківська, Луганська і Дніпропетровська області) - 43,3% і на півдні (Одеська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька області) - 41,1%. При цьому враховано похибку - 2,3%.

"Опора" проводить паралельний підрахунок голосів в Одесі, Харкові та Дніпропетровську. Там проголосували 37,9%, 45,5% і 43,5% відповідно.

За даними виборчкомів, яких опитали "Українські новини", у Львові явка становила 48,37%, у Миколаєві - 34,45%. У Донецькій області, за словами голови обласної ВЦА Павла Жебрівського, явка становила 37,36%.

Нагадаємо, що результати виборів можна дізнатися за екзит-полами - опитуваннями на виході з дільниць. Усі екзит-поли на LB.ua зібрано за тегом екзит-поли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram