ГоловнаПолітика

Охендовський про Красноармійськ: прецеденти пізнього відкриття дільниць вже були

У 2014 році в деяких місцях вибори починалися на вісім годин пізніше, ніж мали

Охендовський про Красноармійськ: прецеденти пізнього відкриття дільниць вже були
Фото: Сергей Нужненко

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, коментуючи наказ ЦВК провести вибори в Красноармійську, незважаючи на те, що вони не почалися вчасно через проблеми з бюлетенями, заявив, що прецеденти пізнього відкриття дільниць вже були в минулому.

На засіданні ЦВК в неділю він нагадав, що під час організації ЦВК позачергових виборів президента і Верховної Ради в 2014 році у Донецькій і Луганській областях також була складна ситуація, і були випадки, коли дільниці відкривалися, наприклад, о 16:00, але ніхто не ставив під сумнів законність голосування там і підсумків відповідних виборів.

І хоча закон вимагає закриття дільниць о 20:00 і ані на хвилину пізніше, існує лазівка: якщо виборець зайшов на дільницю до цього терміну, він має право залишатися там, поки не проголосує.

Нагадаємо, Красноармійський міськвиборчком вранці у п'ятницю на підставі рішення суду відмовився передавати бюлетені на дільниці. У ніч проти неділі Донецький обласний адміністративний суд, який зараз перебуває в Слов'янську, визнав недійсним рішення Красноармійського міськвиборчкому про вибір приватної друкарні в Краматорську для друку бюлетенів.

Сьогодні вдень Центрвиборчком скасував рішення Красноармійського міськвиборчкому, який відмовився передавати бюлетені на дільниці, і зобов'язав комісію негайно передати бюлетені дільничним комісіям. ЦВК також зобов'язала відповідні дільничні виборчі комісії отримати бюлетені і організувати голосування, а Донецьку обласну військово-цивільну адміністрацію, Красноармійську міську раду та міськвиборчком - повідомити виборців про можливості реалізувати своє виборче право.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram