ГоловнаПолітика

БПП скликає раду коаліції через вибори в Маріуполі

Парламент, судячи з усього, збереться на позачергове засідання.

БПП скликає раду коаліції через вибори в Маріуполі
Фото: Макс Требухов

Голова парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко закликає лідерів фракцій коаліції зібратися в понеділок, 26 жовтня, на раду коаліції для законодавчого опрацювання механізму проведення місцевих виборів у Маріуполі до кінця поточного року.

Про це повідомляється на сайті БПП.

Нагадаємо, чергове пленарне засідання Верховної Ради заплановано на 3 листопада. Судячи з усього, для вирішення питання з виборами в Маріуполі парламент збереться на засідання.

Президент Петро Порошенко попросив Раду внести зміни до законодавства, які б дозволили провести вибори в Маріуполі до кінця року.

Голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що законом перенесення виборів в окремому населеному пункті не передбачено, тому потрібно вносити зміни до законодавства.

Нагадаємо, в Маріуполі і Красноармійську Донецької області голосування на місцевих виборах скасовано, оскільки тервиборчкоми не прийняли рішення передати бюлетені на дільниці. Голосування в цих двох містах мало відбутися на 235 дільницях. Утім, у Красноармійську вибори ще можуть відбутися сьогодні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram