ГоловнаПолітика

"ОПОРА" констатувала нечисленні процедурні порушення на виборах

Спроба видачі бюлетенів без паспорта - найпоширеніше порушення.

Станом на 12:00 спостерігачі громадянської мережі "ОПОРА" зафіксували на виборах нечисленні процедурні порушення законодавства, які не мають спланованого або системного характеру.

Як повідомляється на сайті організації, спроба видачі бюлетенів без паспорта є найпоширенішим типом порушення, яке зафіксоване на 14,3% виборчих дільниць. У розрізі міст Одеси, Дніпропетровська та Харкова цей показник значно менший та становить 1,4%, 0,5% і 0,8% відповідно. Згідно із Законом "Про місцеві вибори" виборець може проголосувати виключно на підставі паспорта громадянина України.

Порушення таємниці голосування, що є кримінальним злочином, було зафіксовано на 4,3% дільниць. В Одесі та Дніпропетровську такі порушення було виявлено спостерігачами на 8,9% і 7,9% дільниць відповідно. У Харкові зафіксовано порушення таємниці голосування на 4,5% виборчих дільниць.

Вкидання бюлетенів зафіксовано на 0,6% дільниць у межах України та на 1,1% в Одесі, 1,6% в Дніпропетровську і на 0,2% дільниць у Харкові.

Фотографування бюлетенів зафіксовано на 0,4% дільниць по всій Україні, на 4,5% ДВК в Одесі, на 3,5 в Дніпропетровську і на 1% дільниць у Харкові.

Нагадаємо, станом на 13.00 до МВС надійшло 342 повідомлення про події, пов'язані з виборчим процесом.

Зареєстровано 36 фактів підкупу виборців (Закарпатська область і Київ - по 8, Полтавська - 6, Донецька, Одеська та Чернігівська по 2, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Рівненська, Сумська, Харківська, Черкаська обл. - по 1).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram