ГоловнаПолітика

Оприлюднено дані про явку на виборах (оновлено)

У середньому явка на 12:00 становить 18,5%.

Президент України Петро Порошенко, посилаючись на дані місцевої влади, заявив, що явка на місцевих виборах у Донецькій і Луганській областях на 12.00 вище за 11%.

"Щойно я розмовляв з головою облдержадміністрації Павлом Жебрівським. Він мені доповів, що і в Донецькій, і в Луганській областях, по доповіді губернатора, жодних порушень немає, вибори організовані і проходять, явка досить висока і на 12.00 була більш ніж 11%", - сказав він журналістам після голосування в Києві.

У свою чергу, керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко на брифінгу сказав, що станом на 11:00 близько 11% виборців проголосували на виборах мера Києва і Київради.

Глава Центрвиборчкому Михайло Охендовський на брифінгу сказав, що ЦВК не акумулює дані про явку на місцевих виборах, ці дані мають лише місцеві виборчкоми.

Оновлення. Явка на місцевих виборах у Львові станом на 12.00 становила в середньому 12,8%, повідомляється на сайті Львівської міської ради.

Станом на 12.30 явка на виборчі дільниці у Харкові становить трохи менше за 17,5%, повідомила голова Харківського міськвиборчкому Ганна Биндич на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними громадянської мережі "ОПОРА", станом на 12:00 явка на місцевих виборах у всій Україні становить 18,5%.

Так, зокрема, у центральних областях (Вінницька, Житомирська, Черкаська, Київська, Кіровоградська, Чернігівська, Сумська області та Київ) явка виборців 20%, на заході країни (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Волинська, Чернівецька області) - 16,6%, на сході (Донецька, Харківська, Луганська і Дніпропетровська області) - 18,6% і на півдні (Одеська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька області) - 18%. При цьому враховано похибку 1,2%.

Фото: oporaua.org

Нагадаємо, у Маріуполі і Красноармійську Донецької області голосування на місцевих виборах скасовано, оскільки тервиборчкоми не прийняли рішення передати бюлетені на дільниці. Голосування в цих двох містах повинно було пройти на 235 дільницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram