ГоловнаПолітика

Пивоварський назвав умови скасування санкцій проти російських авіакомпаній

Вони повинні відмовитися від польотів до Криму і заплатити штраф

Пивоварський назвав умови скасування санкцій проти російських авіакомпаній
Фото: mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський назвав умови скасування санкцій, введених Києвом проти російських авіакомпаній.

Про це він розповів в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Російські авіакомпанії, які порушують українське законодавство і літають в незаконно анексований Крим, не зможуть літати в інші міста України і матимуть таку можливість, тільки якщо відмовляться від польотів до Криму, заплатять штраф, і в такому разі РНБО розгляне можливість виведення таких авіакомпаній із санкційного списку", - заявив Пивоварський.

На питання про те, як Україна планує компенсувати українським пасажирам обмеження в можливості дістатися до Росії через санкції Москви, Пивоварський зазначив, що пасажири, зокрема, зможуть скористатися українськими або європейським хабами.

"Зараз ми абсолютно не бачимо збільшення попиту на залізничному напрямку. Сусідні країни - Білорусь, Молдова - готові збільшити кількість рейсів до Москви. Але також слід розуміти, що більшість пасажирів, які летіли до Москви, є транзитними пасажирами. Вони летіли до Москви, щоб пересісти в інший літак і дістатися в якусь іншу точку планети. Ці пасажири зможуть скористатися українськими хабами або європейським хабами",- пояснив Пивоварський.

Нагадаємо, у вересні Україна ввела санкції проти 29 російських авіакомпаній, з яких 27 виконували рейси в окупований Крим, а 2 - були націоналізовані окупаційною адміністрацією півострова. З цих 29 авіакомпаній лише чотири виконували рейси в українські міста. Їм заборонили літати в Україну з 25 жовтня (початок зимової навігації).

Росія ввела санкції у відповідь проти українських МАУ, "Дніпроавіа", "Мотор Січ" і Yanair. Україна у відповідь зажадала від Росії пояснити, у зв'язку з чим введено ці санкції. Не дочекавшись відповіді, Україна з 25 жовтня заборонила польоти всім російським авіакомпаніям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram