ГоловнаПолітика

Порошенко підписав указ про створення Центру досліджень проблем із Росією

Центр функціонуватиме як самостійний структурний підрозділ у складі НІСД

Порошенко підписав указ про створення Центру досліджень проблем із Росією
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ про створення Центру досліджень проблем з Російською Федерацією.

Про це йдеться в указі №605 від 23 жовтня, опублікованому на офіційному сайті арезидента.

"Центр утворюється у складі Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) як самостійний структурний підрозділ з метою системного аналізу проблемних питань у відносинах з Російською Федерацією, вироблення пропозицій щодо забезпечення національних інтересів України", - наголошується в документі.

Керівника Центру призначатиме директор НІСД, а його головною метою стануть науково-аналітичні розробки та прикладні дослідження актуальних проблем взаємодії з РФ. Серед основних завдань - розробка практичних рекомендацій у формуванні та здійсненні державної політики України стосовно Росії.

"Військова агресія Росії проти України, зокрема анексія Криму і гібридна війна на Донбасі, тривожні внутрішні процеси всередині російського суспільства, останні дії РФ на міжнародній арені, які викликають глибоку стурбованість всього цивілізованого світу, перспективи та прогнози економічного розвитку Росії, шляхи сприяння демократичним тенденціям у країні, забезпечення інтересів українців у Росії - всі ці питання вимагають ретельного фахового аналізу і знаходитимуться у фокусі діяльності Центру з проблем РФ", - зазначив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

Нагадаємо, Порошенко вважає, що Росія залишатиметься загрозою для України і всіх країн колишнього соціалістичного блоку ще багато років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram