ГоловнаПолітика

Спостерігачі зафіксували порушення "дня тиші" партіями і кандидатами

У низці регіонів України не прибрали агітаційні білборди

Спостерігачі зафіксували порушення "дня тиші" партіями і кандидатами
Фото: Макс Требухов

Спостерігачі Комітету виборців України (КВУ) зафіксували у низці регіонів масові факти порушень партіями і кандидатами в місцеві органи влади дотримання "дня тиші" перед днем голосування.

Про це повідомляє прес-служба КВУ у Фейсбуці.

Так, у низці регіонів України розміщено матеріали (білборди, сітілайти), що містять ознаки агітації.

"У Києві спостерігачі помітили матеріали з ознаками агітації від імені кандидатів у мери Борислава Берези та Сергія Думчева, а також партії "Відродження". У Херсоні такі матеріали поширюють від імені партій ВО "Батьківщина" та "Відродження", а також кандидата на посаду міського голови М. Опанащенка. В Одесі така агітація поширюється від імені кандидата в депутати місцевої ради С. Фабрикант", - наголошується в повідомленні.

КВУ закликає партії та кандидатів припинити порушувати заборону і зняти агітаційні матеріали.

"Закон "Про місцеві вибори" виділяє таку форму агітації як політична реклама. До політичної реклами належить у тому числі використання символіки і передвиборних слоганів кандидатів та місцевих організацій партій. Згідно з ч. 2 ст. 54 закону "Про місцеві вибори", передвиборна агітація закінчується о 00.00 останньої п'ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених законом строків забороняється", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, завтра, 25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram