ГоловнаПолітика

В Україні настав "день тиші"

Із суботи заборонено агітацію на місцевих виборах.

В Україні настав "день тиші"
Архивное фото
Фото: Сергей Нужненко

Із суботи, 24 жовтня, заборонено передвиборну агітацію на чергових виборах депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів і перших виборах депутатів об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних і міських голів.

Таку норму передбачено законом "Про місцеві вибори".

Згідно з ч.2 ст.54 закону про місцеві організації партій, від яких зареєстровано кандидатів у депутати, самі кандидати в депутати, а також кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови або старости могли починати свою передвиборну агітацію наступного після їхньої реєстрації територіальною виборчою комісією.

При цьому закінчується передвиборна агітація о 24-й годині останньої п'ятниці перед днем голосування.

Проведення передвиборної агітації до початку і після закінчення зазначених строків заборонено.

Під час "дня тиші" і в день голосування заборонено проводити масові акції (збори, мітинги, походи, демонстрації тощо) від імені кандидатів і місцевих організацій партій-суб'єктів виборчого процесу.

У цей час також заборонено проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрацію фільмів і телепередач чи інших публічних заходів на підтримку місцевих організацій партій і кандидатів, оголошення ними про підтримку проведення таких заходів.

Нагадаємо, місцеві вибори пройдуть 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram