ГоловнаПолітика

Гройсман закликав українців до усвідомленого вибору

Спікер нагадав, що українці разом формують майбутнє сучасної європейської України

Гройсман закликав українців до усвідомленого вибору
Фото: rada.gov.ua

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав співвітчизників до свідомого і відповідального вибору на місцевих виборах, які відбудуться в Україні 25 жовтня.

Про це йдеться у зверненні спікера до громадян України, повідомляє офіційний сайт ВР.

"Ми будемо обирати ту владу, яка протягом наступних років щодня має бути поруч з нами. Вона повинна вирішувати всі наші повсякденні проблеми і забезпечити розвиток наших територіальних громад. Тим, кого ми оберемо 25 жовтня, випаде на долю відповідальна місія - працювати в цих нових умовах. Не десь у Києві, у владних кабінетах центральної влади, а разом з нами в наших громадах. Тому я закликаю до свідомого і відповідального вибору", - зазначив Гройсман.

Він також підкреслив, що в нинішніх умовах децентралізації роль органів місцевого самоврядування буде зростати.

"Верховна Рада вже схвалила низку законів, що розширюють повноваження органів місцевого самоврядування у сфері містобудівної політики. На черзі передача на місця ширших повноважень, у тому числі і щодо адміністративних послуг. І це тільки початок", - сказав голова ВР.

За його словами, найближчим часом мають бути прийняті зміни до Конституції України в питаннях децентралізації влади.

Гройсман підкреслив, що своїм відповідальним вибором народ формує своє майбутнє - майбутнє сучасної європейської України, яке почнеться до нової відповідальної влади в кожній громаді.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram