ГоловнаПолітика

КС знову відклав розгляд закону про люстрацію

Попередня пауза у засіданні тривала півроку

КС знову відклав розгляд закону про люстрацію
Фото: informator.su

Конституційний Суд відклав розгляд закону про люстрацію на невизначений термін у зв'язку з отриманням клопотання про відвід 7 суддів.

"Конституційний Суд оголошує перерву для вивчення прийнятності цього клопотання. Про дату і час подальшого розгляду справи буде оголошено додатково", - зачитав в п'ятницю рішення глава суду Юрій Баулін.

Клопотання направив нардеп Єгор Соболєв. Він попросив усунути від розгляду справи суддів Михайла Запорожця, Наталю Шапталу, Юрія Бауліна, Михайла Гультая, Сергія Вдовиченка, Олега Сергійчука та Василя Бринцева, тому що вони у 2010 році ухвалювали рішення про скасування Конституції-2004, що призвело до узурпації влади колишнім президентом Віктором Януковичем.

Заявлення відводу суддям КС стало можливим після набуття чинності закону "Про забезпечення права на справедливий суд". Баулін, оголошуючи перерву в засіданні, заявив, що для того, щоб розібратися у цих змінах, суддям потрібен час.

Нагадаємо, прем'єр Арсеній Яценюк раніше говорив, що діючий склад Конституційного Суду не може розглядати закон про люстрацію, бо вісім суддів-членів суду підпадають під його дію.

Нагадаємо, подання до КС з приводу конституційності норм закону двічі надсилав пленум Верховного Суду і 47 депутатів Верховної Ради. Подання об'єднали. Конституційний Суд приступив до розгляду цього питання 16 квітня, проте того ж дня відклав процес на невизначений період. У четвер, 22 жовтня, суд відновив розгляд справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram