ГоловнаПолітика

Абромавичус обіцяє менеджерам держпідприємств до $600 тис. на рік

Бонуси будуть сягати 75% винагороди за роботу.

Абромавичус обіцяє менеджерам держпідприємств до $600 тис. на рік
Фото: zn.ua

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус хоче залучати ефективний менеджмент на держпідприємства зарплатами і бонусами до 600 тисяч доларів на рік.

Про це він сказав в інтерв'ю DW.

Абромавичус вважає важливим залучення професійних управлінців на державні підприємства, які, за його словами, зараз туди не хочуть іти через корупцію, політичний тиск і низьку зарплату.

Щоб виправити цю ситуацію, за словами міністра, вже "багато зроблено", зокрема держпідприємства тепер повинні проводити аудит за міжнародними стандартами і публікувати звітність, запроваджено нові правила обрання їхніх керівників.

Також чиновник зазначив, що в секретаріаті Кабміну вже лежить постанова про новий рівень винагороди керівників державних підприємств, згідно з якою вони будуть отримувати "значно більше грошей".

"З них 25% становитиме заробітна плата, а 75% - бонус", - сказав він. На думку міністра, це спонукатиме керівника до ефективнішого управління підприємством.

"Приблизно на найбільших багатомільярдних підприємствах річна заробітна плата разом із бонусом може сягнути 600 тис. доларів на рік", - сказав Абромавичус. За його словами, ідея полягає в тому, щоб винагороду керівників державних підприємств прирівняти до зарплат керівників приватних компаній такого самого рівня.

Нагадаємо, у квітні заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків заявив, що в Україні до кінця року буде створено фонд фінансування державної служби. Він повинен наповнюватися за рахунок Євросоюзу, а гроші підуть на підвищення рівня оплати праці держслужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram